söndag 5 oktober 2014

I väntan på mera information

För tillfället kan vi inte göra någonting med båten. Den finns nu på ett inhägnat område i Jakobstad. Känns onekligen märkligt. Fast båten inte gått att använda under sensommaren och hösten, har vi alltid kunnat ta en utfärd till bryggan där den funnits sedan blixtnedslaget. Småfix har ju alltid gått att göra t ex tätning av fönster och luckor har varit en del av höstens pyssel. Solen har nog, speciellt på babordssidan, "lamslagit" elasticiteten i gummilisterna. Det finns alltid saker som man vill fixa på en båt av denna storlek och ålder. I grunden är den dock välskött och underhållen, så det är inga direkta renoveringar som är inplanerade. Däremot finns det sådant vi vill göra för att den skall passa våra behov bättre. Av- och påstigning i fören är knepig nu eftersom fören är hög och flertalet bryggor som finns här i våra vatten är väldigt låga. Att få lägga bredsidan till ges det sällan möjlighet till. En peke med stege kunde vara en lösning. Det finns redan en löstagbar stege i fören, men den är mest praktisk att lägga på plats efter att man landstigit. 

 

En modifiering av den kunde vara ett alternativ. Även värmen i båten behöver jobbas med. Den gamla petroliumvärmaren är borttagen. En nyrenoverad dieselvärmare fick vi med i köpet, så den skall installeras så småningom. 

Eftersom båten nu står där den står, blir det mera att planera och fantisera (drömma) istället under vinterhalvåret. Vi kommer nog att få tillgång till båten så småningom, men det är inte prioritet ett just nu.

1 kommentar:

  1. Men ack så skönt det kan vara att få drömma lite emellanåt också... Det kostar ingenting!

    SvaraRadera