lördag 30 augusti 2014

Ny båt

Denna gång siktade vi in oss på en motorseglare. Båten vi sökte skulle vara som en liten "sommarstuga", hade vi tänkt. Mast skulle den ha samt inner- och ytterstyrplats. Motorn skulle också vara så stark att vi kunde köra för motor längre sträckor. Dessutom önskade vi att båten skulle ha akterruff. Vi sökte länge. Vintern blev till vår. Våren blev till sommar. Ingen båt som föll oss i smaken dök upp.

När semestern började var vi ännu utan båt. Det kändes ovanligt. Jag har ju alltid haft båt när semestern börjat. Någon panik med att hitta en båt hade vi dock inte. Vi hade bästa tänkbara läge, eftersom vi sålde vår Deja Vue hösten innan. Det skulle ha varit betydligt värre att hitta ny båt och fortfarande inte fått bort vår förra båt. Vi fortsatte att hålla koll på marknaden. Till sist blev det napp.

Vi beslöt oss för att åka och titta på en båt på svenska sidan. Jag var något skeptisk när vi åkte iväg måste jag medge, för båten var inte en sådan modell som jag hade tänkt mig. Väl framme vid båten blev jag helförtjust i den! Båten uppfyllde alla våra krav. Dessutom var båten i gott skick och väldigt charmig. Säljaren var trevlig och mån om att affären skulle kännas bra för oss båda.

4 kommentarer:

 1. Fin båt
  Har en likadan men med poopdäck

  SvaraRadera
 2. Intressant! Du borde ju ha en väldigt rymlig akterruff och en lyxig utestyrplats med en sådan konstruktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo
   Man sitter bra där bak 4 pers sitter bekvämt

   Radera
 3. så här ser hon ut
  http://www.skargardsmassan.se/kastaloss/johnsson.jpg

  SvaraRadera